John Fogerty wordt 75!

Hip Hip Hoera voor John Fogerty! 

Vandaag mag John Fogerty 75 kaarsjes uitblazen. Dat moet gevierd worden! Daarom laten we je bij Nostalgie elk uur genieten van een John Fogerty classic, de hele dag lang!


Voor wie vieren we?

John Fogerty begon zijn carrière met zijn broer Tommy en startte een band op genaamd Tommy Fogerty and the Blue Velvets. Door de platenmaatschappij, die hun later contracteerde, veranderde die naam in The Golliwogs.


In 1968 brachten ze hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival (CCR). Ze scoorde hun eerste hits met covers van Susie Q en I Put a Spell on You. Later schreven ze hits als Bad Moon Rising en Proud Mary.


Solo

In de jaren 80 maakte John Fogerty furore met een solocarrière. Centerfield was één van die hits waarmee hij het mooie weer maakte. Op het gelijknamige album stonden ook andere hits als The Old Man Down the Road en Rock and Roll Girls. Dit album was het eerste album voor Fogerty in negen jaar tijd. Daarna trekt Fogerty zich even terug uit de muziekwereld. Eind jaren 90 komt hij opnieuw met nieuwe muziek. Zijn nieuw album Blue Moon Swamp wordt een succes en Fogerty wint er een Grammy Award mee. Met zijn album Revival uit 2007 gaat hij nog eens op wereldtournee. Normaal zou hij ook dit jaar touren en opdtreden in het Sportpaleis, maar dat werd helaas uitgesteld.


Al 50 jaar Fogerty 

John Fogerty staat intussen al 50 jaar op de planken. Hij werd al opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Daarnaast heeft Amerikaans magazine Rolling Stone hem ook toegevoegd aan de lijst van de 100 beste gitaristen en 100 beste zangers aller tijden. De verjaardag van zo'n groot icoon kunnen we bij Nostalgie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Geniet dus vandaag de hele dag lang van de beste classics uit Fogerty's carrière. 


Luister live

Wil je geen enkele Fogerty classic missen? Luister dan live via onze radioplayer, check de frequenties per locatie of luister via DAB+!
28/05/2020