Tom Jones wordt 80!

My My My Delilah zingen we luidkeels mee als we die classic horen. De man achter deze classic stapt vandaag op tram 8!


Rijk gevulde carrière

Tom Jones begon op jonge leeftijd al met zingen. Zijn debuutsingle Chills and Fever werd niet bepaald een succes. De opvolger It's Not Unusual werd daarentegen een internationale hit in 1965. Een nieuw zangtalent was geboren. 


Midden jaren 60 en 70 waren de topjaren voor Tom Jones. Daarin werd hij gezien als een sekssymbool en trad hij op met wereldsterren als Elvis Presley en Frank Sinatra
Nadat zijn carrière een klein dal had begin jaren 80, klom hij terug naar de top. Met Kiss, dat later gecoverd werd door Prince, scoorde hij opnieuw een wereldhit in 1988. Hetzelfde verhaal kent hij in de jaren 90 waarin hij wederom verbaast met een album vol samenwerkingen met verschillende artiesten.
In België had Tom Jones vooral succes in de hitlijsten met classics als Delilah, Green Green Grass of Home, Help Yourself en I'm Coming Home.


The Voice UK

Van 2012 tot 2015 was hij coach in 'The Voice UK'. Na het overlijden van zijn echtgenote Melinda, pikte hij de draad begin 2017 weer op. Twee jaar geleden trad Tom Jones nog steeds op, maar moest hij concerten annuleren wegens gezondheidsproblemen. 


Happy birthday Tom!


Luister live

Vandaag draaien we speciaal voor hem extra veel van z'n classics! Luister live via onze radioplayer, check de frequenties per locatie of luister via DAB+07/06/2020